INGREDIËNTEN
- 250 ml lauw water
- 1 tl droge gist
- 1 el kristalsuiker
- 700 gram bloem
- 1 el Zeeuwsche Zoute Puur zeezout
- 150 ml Betis Bakolijfolie groen
- 2 el Epic Spice Pizza Seasoning
ACCESSOIRES
Makkelijke focaccia met pizzakruiden
Menugang: | BIJGERECHT |
Type gerecht: | OVENGERECHTEN |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 210 |
Heerlijk Italiaans flatbread met pizzakruiden. Lekker bij een Griekse salade, soep of op je borrelplank.
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom het water, gist, de kristalsuiker, de helft van de bloem en het zeezout. Voeg 100 ml olijfolie toe.
- Voeg tijdens het mengen geleidelijk de rest van de bloem toe totdat het deeg een beetje plakkerig wordt.
- Plaats het deeg nu in een licht ingevette kom. Bedek met folie en laat het ongeveer 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
- Vet de ovenbakplaat in met de resterende Betis bakolijfolie. Verdeel het deeg met je vingers over de gehele plaat en maak met je vingers kuiltjes in het deeg.
- Laat het deeg weer rijzen op kamertemperatuur voor zo’n 40 minuten. Verwarm de over voor op 200 graden.
- Besprenkel het deeg met olijfolie en plaats 25 tot 30 minuten in de oven.
- Haal de focaccia uit de oven en kruid met de Epic Spice Pizza Seasoning.