INGREDIËNTEN
- 1 blik kikkererwten
- Halve citroen
- 2 scheppen Zhoug kruidenpasta
- 3 el Tahin
- 3 el water
- Snufje zout
- 1 el olijfolie
- 1 bakje cherry tomaten
- 2 scheppen granaatappelpitjes
- Handje amandelen
ACCESSOIRES
Hummus met Zhoug
Menugang: | BIJGERECHT |
Type gerecht: | SAUZEN EN TAPENADES |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 10 |
Hummus is een veelzijdig dipje. Lekker op brood, bij falafel en bij je couscoussalade. Voeg er wat Zhoug kruidenpasta bij voor een pittige frisheid.
Bereidingswijze
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af in een zeefje.
- Pureer de kikkererwten, de tahin, sap van een halve citroen, de knoflook en het water tot een glad geheel. Voeg water toe als het mengsel nog te dik is.
- Snijd de cherry tomaatjes doormidden.
- Plaats het mengsel in een schaaltje en schep de Zhoug kruidenpasta erop. Besprenkel met de olijfolie.
- Garneer met de cherry tomaten, granaatappelpitjes en amandelen.