Ingrediënten

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 bolletje mozzarella 
  • 1/2 zakje veldsla 
  • 150 gram pasta 
  • 1 rijpe mango 
  • Handjevol pijnboompitjes
  • 1 el frambozenazijn (of mango azijn)
  • 3 el milde olijfolie (Sicilië of Foggia)

Zomerse mango & kip salade

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Salades
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten

Deze pasta salade met gerookte kip en mango is heerlijk fris. Serveer hem met een stokbroodje, goede olijfolie (eventueel met dipper) en een glas koude rosé voor het ultieme zomergevoel. 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Spoel af met koud water tot de pasta koud is, of laat de pasta afkoelen.
  3. Snijd de kip, mozzarella, en mango in stukjes en voeg toe.
  4. Bak de pijnboompitjes kort op en voeg samen met de veldsla toe.
  5.  Meng 1/3 frambozenazijn, 2/3 olijfolie (Sicilie) en eventueel een klein scheutje honing door elkaar voor een vinaigrette.
  6. Schenk de vinaigrette over de salade et voilá! Eetsmakelijk.