Siciliaanse olijfolie
Onze favoriet! Olijfolie uit Sicilië. Lekker grassig, romig en licht peperig. Ook in 500ml en 1000ml verkrijgbaar.
Menugang: | Bijgerecht |
Type gerecht: | Sauzen en Tapenades |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 10 minuten |
Verse pesto kun je heel eenvoudig en snel zelf maken. Het hoofdingredient van pesto is basicilum. Volgens het origineel Italiaanse recept maak je pesto door de basilicumblaadjes in een vijzel fijn te wrijven. Maar de meeste Italianen gebruiken tegenwoordig een staafmixer of keukenmachine. Dat gaat supersnel en de smaak is vrijwel hetzelfde.
Bewaar in de koelkast in een afgesloten potje met een laagje olie erop, niet langer dan drie weken.
TIP Een simpele pasta pesto is zo gemaakt. Kook tagliatelle volgens bereidingswijze, voeg pesto naar smaak toe. Voeg daarbij een handjevol pijnboompitjes en wat geraspte parmezaanse kaas toe en je kunt zo aan tafel.