Ingrediënten

  • 1 zakje veldsla
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gram gerookte zalm
  • Optioneel: geroosterde pijnboompitjes

Dressing

  • 1 el mangoazijn (of citroenazijn voor minder zoete dressing)
  • 2 el Foggia, Ligurië of Roma olijfolie
  • zout en peper

Zalmsalade met mango en avocado

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Salades
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Deze heerlijke zomersalade met gerookte zalm, mango en avocado is naast heel erg lekker ook heel gezond! 

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango en avocado in blokjes.
  2. Meng dit in een schaal door de veldsla (eventueel met wat geroosterde pijnboompitjes).
  3. Maak een dressing van mango azijn, olijfolie.
  4. Meng deze ook door de salade.
  5. Beleg de borden met plakken gerookte zalm en leg de salade hierop.

TIP Serveer met brood en olie om te dippen (liefst iets stevigere olijfolie, zoals onze olijfolie uit Sicilië of onze Apulië)