Ingrediënten

  • 25 ml Agropošta Citroengras & Gembersiroop
  • 1 verse passievrucht (alleen het pulp)
  • 50 ml wodka
  • 10 ml limoensap
  • Citroengrasstengel
  • IJsblokjes

accessoires

  • Cocktailshaker
  • Hawthorne strainer
  • Finestrainer
  • Coupleglas

Tropical Grass

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Drankjes
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 5 minuten

Met een scheutje van de Agropošta citroengras & gembersiroop heb je meteen bergen smaak in je glas. Die uitgesproken, krachtige smaak vormt de basis van deze tropisch smakende cocktail, waarin de passievrucht een friszuur accent toevoegt én dient als mooie decoratie van het glas.

Bereidingswijze

  1. Shake de citroen & gembersiroop, het passievruchtpulp, de wodka en het limoensap in een cocktailshaker met ijs.
  2. Giet het drankje door een hawthorne strainer en vervolgens door een finestrainer in een gekoeld coupeglas.
  3. Garneer met een stukje citroengras en ¼ passievrucht. 

TIP Extra mooi met citroengras als garnering. Splijt daarvoor een stengel citroengras, afhankelijk van de dikte, in de lengte in vieren of zessen en gebruik een van die ‘sprieten’ in je cocktail.