Ingrediënten

  • 3 sappige tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 takjes verse tijm of peterselie
  • 1 el sherryazijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram chorizo

 

Tomaten salade met chorizo

Menugang: Bijgerecht
Type gerecht: Salades
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Een insalata caprese vraagt om sappige tomaten vol smaak. Ook deze salade van chorizo en tomaat heeft zoete, rijpe tomaten nodig om het vette, pikante van de chorizo aan te kunnen.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in halve ringen en hak de verse kruiden fijn.
  2. Snijd de tomaten in kwartjes en voeg hier de ui en verse kruiden bij.
  3. Meng de sherryazijn en olijfolie in een schaal en breng op smaak met wat zout en peper, laat de smaken even goed intrekken.
  4. Bak de chorizoplakjes aan beide kanten bruin in een droge, hete koekenpan.
  5. Voeg de chorizo met de gemixte olie en azijn toe aan de tomatensalade en serveer.