INGREDIËNTEN
- 16 grote scampi’s
- 3 el chiliolie
- 1 kleine rode ui
- 1 middelgrote tomaat
- 1 rijpe mango
- 1 zak gemengde sla
- 2 el citroenolie
- Falksalt
ACCESSOIRES
- Wokpan

Scampi salade met citroenolie en verse mango
Menugang: | BIJGERECHT |
Type gerecht: | VISGERECHT |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingstijd: | 20 |
Deze heerlijke salade is simpel om te maken, maar geeft een groots resultaat! Qua smaak en uiterlijk altijd een succes!
Bereidingswijze
- Snijd de ui en tomaat heel fijn. Meng ze en maak aan met een beetje citroenolie.
- Schil de mango en snij deze kleine blokjes.
- Schik de sla op de borden, doe hier de mangoblokjes en het tomaat-ui mengsel bij
- Besprenkel ruim met de citroenolie en breng verder op smaak met wat zoutflakes.
- Marineer de scampi’s in chiliolie en bak deze in een grote pan, serveer deze op de salade.
TIP In plaats van citroenolie kun je ook een citroenachtige olijfolie nemen zoals de Toscaanse Lammari – eventueel met een extra vleugje citroensap!