Truffelolie met witte truffel
Truffelolie, perfect om je gerecht naar een hoger niveau te tillen.
Menugang: | Voorgerecht |
Type gerecht: | Vleesgerecht |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Foodblogger Francesca schreef het volgende blog en maakte dit recept.:
Ik raakte geïnspireerd voor dit gerecht door de fantastische truffelolie van Foodelicious. Zoals jullie misschien wel weten, is truffelolie vaak troep. Je ruikt de truffel wel, maar het zit er in 99% van de gevallen niet in. Kunstmatig geproduceerde truffelsmaak en -geur door aroma’s, omdat het echte werk nou eenmaal schaars is. En waarom zou je truffelolie willen kopen die niet echt is? Tot ik op een dag bij Foodelicious in de winkel liep. Herman, de eigenaar en oliebaron himself, vroeg of ik de truffelolie wilde proeven. Ja ja, dacht ik. En toen kwam de geur, de smaak en het verhaal. Wow… Het heeft Herman een jaar of 4 gekost en vele ontmoetingen aan Italiaanse keukentafels bij boeren, maar het is ‘m gelukt. In Italië wordt speciaal voor Foodelicious een olijfolie met echte witte truffel gemaakt. Die laten ze fijn drijven in de olie en zo geeft de truffel zijn smaak af. Het leven kan soms zo simpel zijn.
Het flesje truffelolie staat trots te stralen in mijn keuken en ik kook er graag mee. Zoals bijvoorbeeld dit gerecht met runderworst, cantharellen en pastinaak truffelpuree.