INGREDIËNTEN
- 4 rode aardappelen
- Betis bakolijfolie
- 3 el gemberrasp ( of een scheutje gembersap )
- 1 knoflookteentje
- 1 blik San Marzano tomaten
- 1/2 theelepel suiker
- zout
- peper
- 1/4 theelepel pimenton
- 700 ml vis bouillon
- 900 gram wit vis zoals heilbot
- verse peterselie
- Olijfolie
ACCESSOIRES

Portugese Visstoofpot
Menugang: | HOOFDGERECHT |
Type gerecht: | VISGERECHT |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 30 |
Haal de Portugese zon in je huis en zet in een handomdraai deze makkelijke maar lekkere visstoofpot op tafel. Serveer met brood.
Bereidingswijze
- Snijd aardappelen in dunnen schijfjes en kook ze tot dat ze bijna gaar zijn en zet apart.
- Fruit in Betis bakolie de knoflook, gember, de San Marzano tomaten en het sap, de suiker, zout, zwarte peper en pimenton.
- Als alles kookt voeg dan de visbouillon toen en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de laatste 2 minuten de gekookte aardappelschijfjes toe.
- Voeg daarna de stukjes witvis toe en laat nog 5 minuten samen koken.
- Maar af met peterselie en olijfolie