Met dit toetje verras je jouw gasten! Makkelijk vooraf voor te bereiden.
Bereidingswijze
Begin met de gepocheerde peren. Schil hiervoor de peren in z’n geheel, maar laat de steeltjes zitten. Meng 100 gram saliesiroop met 500 ml water. Doe de salielimonade, 30 gram kristalsuiker, twee takjes salie, het kaneelstokje en de steranijs in een steelpan en breng aan de kook. Doe vervolgens de peren erbij.
Breng het vocht tegen de kook aan en dek de pan af. Laat de peren op laag vuur 30 minuten pocheren. Controleer de peren regelmatig, ze moeten niet te zacht worden. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
Doe voor de panna cotta de slagroom, volle melk, 50 gram kristalsuiker, kaneel, 32 ml saliesiroop en een takje verse salie in een steelpan. Zet de pan op middelhoog vuur en roer het goed door. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Week ondertussen de gelatineblaadjes vijf minuten in koud water. Leg elk blaadje in een apart kommetje, zodat het genoeg water kan opnemen. Knijp na vijf minuten de blaadjes uit.
Als het roommengsel aan de kook is gebracht giet je het door een zeef en doe het vervolgens terug in het pannetje. Zet het op heel laag vuur en roer voorzichtig de blaadjes gelatine door het mengsel. De gelatineblaadjes moeten nu helemaal zijn opgenomen.
Schenk het mengsel in een schone kom en laat geheel afkoelen. Verdeel daarna het mengsel over vier schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de koelkast en laat ze minstens vier uur of een hele nacht opstijven.
Snijd voor het serveren de pocheerde peren door helft en maak van de speculaasjes koekruim. Serveer de panna cotta met de gepocheerde peer en koekkruim.
Wil je op de hoogte blijven van eventuele proeverijen, aanbiedingen en nieuwe recepten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies
We gaan zorgvuldig met jouw data om.
We gebruiken cookies om je een betere gebruikerservaring te bieden, webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden zoals gepersonaliseerde advertenties tonen. Klik op akkoord om alle cookies te accepteren of ga naar cookie instellingen om je voorkeuren te beheren.
Onze website houdt drie niveaus van cookies bij. Je kan zelf je voorkeuren op elk moment aanpassen. Meer informatie over wat cookies zijn en welke cookies we verzamelen kan je lezen in ons cookiebeleid.
zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.
laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.
hebben als doel je ervaring te personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.