Ingrediënten

  • 200 gram venkelknol
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 (bloed)sinaasappelen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 4 verse makreelfilets
  • Zwarte peper en grof zeezout

Makreel salade

Menugang: Voorgerecht
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Makreel is eigenlijk een heel makkelijk visje om te bereiden en bijna niemand doet het. Daarom hier een snel en simpel gerecht met dit heerlijke visje.

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkelknol in flinterdunne julienne en de olijven in ringetjes.
  2. Snijd vervolgens de partjes zo uit de bloedsinaasappelen dat ze geen velletje meer hebben.
  3. Pers wat overblijft van de sinaasappelen uit. Meng het sap met de olijfolie en breng de vinaigrette op smaak met flink wat peper en zout. Hussel alles losjes door elkaar.
  4. Kruid de makreelfilets met peper en zeezout.
  5. Bak ze kort aan beide zijden. Verdeel de salade over de borden en leg de makreel er bovenop.