Basilicum Olie
Basilicumolie, vol smaak en geur.
Menugang: | Hoofdgerecht |
Type gerecht: | Vegetarisch |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
Pasta con sugo al pomodoro. Oftewel, pasta met tomatensaus. Het klinkt zo simpel als je het zo leest, maar niets is minder waar. De ultieme Italiaanse tomatensaus is een combinatie van zongerijpte lichtzoete tomaten, een vleugje knoflook, ui en de allerbeste extra vergine olijfolie. Klinkt eigenlijk weer heel simpel. Maar waar vind je nou die zongerijpte, bij voorkeur San Marzano, tomaten. Nou, niet dus. Nederland is geen land voor zongerijpte tomaten en daarom maak ik de tomatensaus heel vaak met tomaten uit blik. Onze favoriet is de ingeblikte San Marzano tomaat.
TIP Maak een grote pan en vries de saus in porties in, zo heb je altijd wat op voorraad voor een heerlijke pasta!
Recept en foto van Francesca kookt