INGREDIËNTEN
- 3 middelgrote aubergines
- 100 ml Baskenland of Andalusië olijfolie
- 3 tl Zeeuwsche Zoute Puur zeezout
- Een handje Epic Spice Zhug kruiden
- Een handje gesneden platte peterselie
- Een bakje hummus
ACCESSOIRES
Geroosterde aubergine met Zhug hummus
Menugang: | HOOFDGERECHT |
Type gerecht: | VEGETARISCH |
Aantal personen: | 3 |
Bereidingstijd: | 60 |
Kardamom, koriander, komijn, knoflook, kruidnagel, chili en zout komen allemaal samen in de Midden-Oosterse kruidenmix Zhug van Epic Spice. Lekker door de hummus. Wij eten er dit vegagerecht met geroosterde aubergine bij!
Recept geinspireerd door Epic Spice.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines doormidden en plaats de helften in een ovenschaal. Besprenkel met 100 ml van de olijfolie en strooi er wat zout overheen.
- Bak 40 minuten in de oven. Laat de aubergines na de baktijd afkoelen op kamertemperatuur.
- Tijd om je bord op te maken! Lepel wat hummus over de aubergine, besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met de Zhug kruiden en wat peterselie.