Foodelicious - Tomaat-basilicum azijn
Pommes d'amour met basilicum !! Super combi.
Menugang: | Hoofdgerecht |
Type gerecht: | Vleesgerecht |
Aantal personen: | 2 |
Bereidingstijd: | 30 minuten |
De naam parelcouscous doet wellicht vermoeden dat het hetzelfde is als couscous, maar dat is zeker niet het geval. Couscous heeft namelijk een veel fijnere structuur en deze laat je wellen of stoom je op de traditionele manier. Parelcouscous heeft een grovere structuur, kleine pareltjes, heeft qua bite meer weg van pasta en deze kook je om te bereiden. Daardoor kun je ‘m zowel goed als bijgerecht, basis voor salades en voor in de soep gebruiken.
Op de foto’s zie je dat we een bijzondere soort aubergine, klein en wit, en paprika hebben gebruikt. Laat je daar niet door afleiden, het kan natuurlijk ook met een ‘gewone’ aubergine en paprika. Bepaal zelf of je de salade vegetarisch wilt maken door de toevoeging van gegrilde lams- of merguezworstjes die je in stukjes snijdt en door de salade mengt. Lekker als lichte avondmaaltijd, maar ook heerlijk als lunch om mee te nemen naar kantoor.
Dit recept komt oorspronkelijk van francescakookt.nl