Met onze witte thee met champagne en cassis maakte @francescakookt een prachtig dessert.
Bereidingswijze
Schep het bevroren fruit met de rietsuiker en 4el water door elkaar in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert. Voeg water toe als het geheel te droog wordt.
Breng 400ml water aan de kook en schep hier de thee in. Laat 15 minuten trekken en schenk daarna bij het zachte fruit. Roer door en schenk door een fijne zeef heen in een andere kom. Gebruik hiervoor een pureerzeef of duw al het vocht uit het fruit met een grote lepel.
Week in de tussentijd de velletjes gelatine in koud water. Knijp daarna uit en roer door goed door de warme vloeistof totdat de gelatine volledig opgelost is. Proef en zoet eventueel nog verder met wat honing.
Laat afkoelen tot lauw en verdeel over 4 glazen schaaltjes of glazen. Zet een aantal uren afgedekt in de koelkast.
Haal de bakjes 15 minuten voor serveren uit de koelkast. Klop de slagroom lobbig met 4 eetlepels vloeibare honing. Schenk de honingroom over de gelei. Garneer met blauwe bessen of ander rood fruit.
Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van eventuele proeverijen, aanbiedingen en nieuwe recepten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies
We gaan zorgvuldig met jouw data om.
We gebruiken cookies om je een betere gebruikerservaring te bieden, webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden zoals gepersonaliseerde advertenties tonen. Klik op akkoord om alle cookies te accepteren of ga naar cookie instellingen om je voorkeuren te beheren.
Onze website houdt drie niveaus van cookies bij. Je kan zelf je voorkeuren op elk moment aanpassen. Meer informatie over wat cookies zijn en welke cookies we verzamelen kan je lezen in ons cookiebeleid.
zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website goed functioneert en dat je voorkeuren (bv. taal, regio) goed worden opgeslagen.
laten ons toe om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.
hebben als doel je ervaring te personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.