INGREDIËNTEN
- Rond brood, ongesneden
- 1 bakje kruidenboter
- 200 gram ongezouten roomboter
- La Masrojana Manzanilla Pitted Olives
- Stuk belegen kaas
ACCESSOIRES
Borrelbrood uit de oven met kaas en olijven
Menugang: | BIJGERECHT |
Type gerecht: | HARTIG |
Aantal personen: | 4 |
Bereidingstijd: | 30 |
Eens wat anders proberen bij je borrel? Dit borrelbrood is makkelijk te maken en smaakt lekker smeuïg. Heerlijk om zo te eten, nóg lekkerder met wat tapenade of hummus.
Bereidingswijze
- Haal de boter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen.
- Snijd het brood aan de bovenkant horizontaal en verticaal aan.
- Snijd de kaas in plakken. Verdeel de kruidenboter en de kaas tussen de broodstukken. Niet te zuinig, hoe meer ertussen zit, hoe smeuïger het wordt!
- Verdeel dan de olijven van La Masrojana ertussen. Deze olijven zijn pitloos en heerlijk als toevoeging aan je borrelbrood.
- Bak het borrelbrood vervolgens ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Het brood is klaar als de kaas gesmolten is.