Ingrediënten

  • 400 gram veldsla-melange
  • Baskenland olijfolie
  • Citroenazijn
  • 150 gram kleine tomaatjes
  • 500 gram gekookte witte asperges 
  • 1 gerookte makreel 
  • 1 appel
  • Falksalt wild garlic 
  • 2 of 3 hardgekookte eieren
  • zachte geitenkaas met honing

Asperges met gerookte makreel

Menugang: Salades
Type gerecht: Visgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Een lekkere lunch- of maaltijdsalade. Serveer eventueel met brood.

Bereidingswijze

  1. Maak de veldsla-melange aan met de olijfolie en leg dit op een grote schaal of per persoon op een bord.
  2. Pluk de gerookte makreel met een vork en leg dit er op.
  3. Snijd de tomaatjes en de gekookte asperges in stukken en leg deze ertussen. Snijd vervolgens een appel in kleine blokjes en voeg deze ook toe.
  4. Eventueel de eieren en geitenkaas stukjes toevoegen. Maak de salade af met een scheut citroenazijn en het knoflookzout. Smakelijk eten!

TIP lekker met een glas chardonnay.