BRUINE RUNDSFOND - POT 240 ML

€ 4.95

BRUINE RUNDSFOND - POT 240 ML

Inhoud: 240 ml


Vraag je je af wat het geheim is van een heerlijke saus zoals op restaurant? Het antwoord is een goede fond. Het is immers de basis van elke lekkere saus. Met deze fond heb je een perfecte basis voor een lekkere jagersaus! Nodig: 1 potje Belfond (runds- of kalfsfond) 2 fijngesnipperde sjalotten 100 gr gerookte spekblokjes 150 ml rode wijn 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 250 gr champignons Peper & zout 1 klontje boter BEREIDING 1. Smelt wat boter in de braadpan en fruit de sjalotten. Voeg even later de spekblokjes toe. 2. Overgiet met de rode wijn en voeg een takje tijm en 2 blaadjes laurier toe. Laat inkoken. 3. Voeg de bruine rundsfond toe en laat de saus een tiental minuten verder pruttelen. 4. Snijd de champignons in kwartjes en bak even aan. Voeg ze vervolgens toe aan de saus. Kruid af met peper & zout. 5. Neem de pan van het vuur en monteer de saus door er een klontje boter onder te roeren.


Artikelnummer: 9673